Blogg

Blogg

Lite uppdateringar

2011Posted by Björn 29 Jan, 2012 16:42
Nu är det ett tag sen jag hade ork och tid att göra något åt hemsidan...

Har nu laddat upp ca 400 bilder med bildtexter så nu är iaf det hästjobbet gjort :)
Jag har nog fler lite mer aktuella bilder i kameran men dom får nog vara där en lite stund till.

I övrigt har jag nu en fungerande GSM-switch ombord som styr 3 olika värme funktioner samt en switch står på all utebelysning och allt det via sms :) som extra feature får jag dessutom 2 temperatur avläsningar i alla svars sms får switchen så nu kan jag hålla koll på temp i maskin och i överbyggnaden :)

Vad har mer hänt då??...
Jag har haft en issolations firma ombord som har injekterat marint polyuretanskum mellan inner och yttervägg i byssan, duschrummet och styrbords lånskeppsgång.

Andy har varit med uten några ggr och fått leka med plasman så nu är dom nya dörrhålen till små hytterna i gruvan uppskurna och sen byggde han luckan till nedgången från mässen till gruvan/minrummet... och den kommer bli bra efter lite riktning ( det slog sej lite pga värmen i svetsandet)

Under tiden Andy pysslade målade jag byssa, duschrum och styrbordslångskeppsgång 2 vändor med vit blank väggfärg så nu ser iaf några utrymmen llite frächare ut...

Nästa jobb blir nog att montera tillbaka allt i byssan och få till fundamentet till kyl/frys och till hällspisen så byssan kan börja användas som byssa och inte förvaringsplats :)
Det ska in en diskmaskin, frostvakt och tvättmaskinen ska hamna på plats me...

Återkommer senare...

Tjing!!

// Björn

senaste månaden..

2011Posted by Björn 18 Jun, 2011 13:33
Det har hänt en hel del under den senaste månaden:
tätat hela skyddslagret i minrummet med väv och latexfärg så nu ska det inte kunna damma något mer..
rensat hela minrummet och mitten rummet av gruvan på prylar och bråte och spolat ren underdurk, fribord och trossdäck.
spolat rent hela däcket (utomhus)
installerat kartplotter progg på en stationär dator och kopplat in gps:en så nu har jag fungerande kart plotter..
sovit över några ggr och vaknat vid 9 av atgt båten rullar 10-15 gradet å det slamrar å slår i allt löst ombord... när finlandspråmarna går ut så skapar dom låååånga dyningar som får båten att gunga i flera minuter.. hoppas jag får flytta in innanför vågbrytarna efter midsommar...

sen har jag säkert gjort flera saker jag inte minns just nu :)


Pyssel

2011Posted by Björn 04 May, 2011 01:33
Månagen kom jag ut vid ett och började med att kolla ifall jag hade fått inkoppling till landström men tyvärr inte ( den kom idag tisdag fick jag reda på via tel :) ), så ner i maskin och starta hjälpkärran och dra på värmen eftersom det var lite väl kyligt i båten.
Tömde bilen på en säng jag hämtat upp i söndags och bar ner den till mitt tillfälliga sovrum.
En sväng med Casper, satte på kaffet och försökte få liv i byggfläkten som tröttnat.
Efter fikat tog jag en sväng med kameran ( bilderna kommer upp snart..).
När jag var nere i minrummer upptäckte jag att det blåste halvstorm ur en utsugsventil som jag raskt stängde och sen kollade jag gamla nedgången och konstaterade att det blåste in en hel del kallluft där med.
Hittade en stor MDF-skiva och efter lite mätning och provmontering så hade jag skapat en tät lucka till gamla nedgången, tog sen en gammal madrass och skar till en skumgummi issolering till luckan så nu bör det inte försvinna nån värme den vägen iaf.
Började laga alla skador i väven på väggarna med glasfiber duk och målarfärg.. det funkade ok men va ganska kladdigt jobb.
Efter ha gjort ett par meter så började det bli dags för hemgång.. så tvätt av målarprylarna och händerna i iskallt sjövattenoch avslutade med nedsläckning av maskin.

En lite strulig dag men jag fick en del gjort iaf.

Flytt

2011Posted by Björn 30 Apr, 2011 17:38
Igår va stora flyttar dagen.

Gick upp vid nio och efter frukost och hundpromme så startade jag upp lilla hjälpkärran och båda huvudmaskinerna, slog om så båten fick ström från hjälpkärran och tog in landströmkabeln.

Sen va det dags för tampar... tog in alla tampar förrutom en för och en akter spring.

Efter det va det dags att kolla att allt fungerade i framdrivning och styrning och vänta på kapten Pierre och hans tjej.

När dom dök upp så kastade vi loss och Pierre manövrerade oss ut ur hamnen med stor skicklighet och vidare för tilläggning vid den för oss tillfälliga kajen där hon ska ligga mens dom renoverar kajerna.

När vi var nöjda med tilläggningen så släkte jag ner allt i maskin förrutom lilla hjälpkärran och sen avslutade vi med en fika i solen på övre akterdäck.

Pierre och co åkte vidare och jag dubblade upp förtöjningarna och drog fram landströmmskapeln till det skåp där den ska kopplas in när väl elektrikern har satt dit ett uttag.

Avslutade dagen med ned släckning av hjälpkärran och tömning av frysen och hemgång.

Nöjd med dagen och helt slut av ansträngningen.

klargjort

2011Posted by Björn 28 Apr, 2011 23:41
Kom ut vid ett och bytte batterierna vid styrhytten, monterade dom sista kabelrören och drog in dragtråd i alla tomma rör.

Efter fikat va det dags för fogskummet, under tiden det torkadet röjde jag av och fäste upp en del kablar som hängde ned i mässen.

Ska sova här ute och imorgon blir det flytt till en annan kaj.